Wat kan ik bieden?

Piaf aan de handDoor de diversiteit van mijn trainingsmethode en ervaring kun je op veel gebieden van mijn kennis mee profiteren dus wat kan ik voor je doen? Hieronder staan enkele mogelijkheden.

Voor de ruiters - ‘Het vergrootglas effect’

Dag of meerdaagse clinics in groepsverband. Dit is een eventueel meerdaagse cursus/clinic of avond, eventueel in combinatie met een lezing. Hierin veel aandacht aan het recht richten en balans verbetering via het ‘vergrootglas effect’, een soort Tai Chi voor paard en ruiter. Hiermee krijg je een fijnere afstemming op de ruiterhulpen door het werken met de principes uit de Frans klassieke dressuur. Meer balans bij ruiter en paard en daardoor is lichte hulpgeving mogelijk.

Dit is voor de ambitieuze wedstrijdruiter een leuke manier om aan meer verzameling, balans en bewustwording te werken. Ook oefeningen als piaffe, passage en de schoolsprongen profiteren enorm van dit ‘Vergrootglas effect’.

 

Werken met ‘paardenproblemen of probleempaarden’

Dagclinic of dagdeel in groepsverband. Vaak kan via het werken aan de hand de oorzaak van het probleem gevonden worden.Grondwerk en werken aan de hand maken van o.a. Trailerladen een spel met duidelijke regels en doelstellingen. De betekenis van de ruiterhulpen worden met werken aan de hand voor het paard sneller duidelijk. Het lost eventuele verwarring bij het paard op en maakt daarmee snelle reactie voor de ruiterhulp mogelijk.Dit kan in een 1 op 1 sessie of als demonstratie. (in overleg)

Let op: ‘Een paard dat problemen geeft is vaak een paard dat zelf problemen heeft.’

Gewoon eens wat anders, of start training met jonge paarden: vrijheidsdressuur, freestyle en los werken.Door bezig te zijn met kleine en grotere opdrachten leer je het paard nadenken en zelf naar oplossingen zoeken. Ook je eigen acties worden meer doordacht en bij de combinatie wordt de onderlinge binding sterker. Lol met je knol als leuke aanvulling of de start van je training met het jonge paard.

 

Voor de ponyruitertjes, ouders of eigenaren

  • (mini) clinics vrijheids dressuur of werken aan de lange teugel. (natuurlijk ook mogelijk voor het grotere paard.)
  • Shows met Doedel en Friends al dan niet gekoppeld aan een
  • Pony clinic of
  • Doedels ponyfeestdag (Zie Facebook - Doedel Power Pony)
  • Lezingen over de leerprincipes van het paard en het gebruiken van begrijpelijke hulpen voor de wat oudere jeugdruiter.

Voor manege of pensionstal

  • Shows met barokke en Spaanse sferen, leuk voor een open dag of stalfeest.
  • Lezingen met of zonder demonstratie met diverse thema’s waaronder de
  • leerprincipes, Frans klassieke dressuur of het ‘vergrootglas effect’.

Individueel programma

Na het volgen van een theorie avond of introductie lezing is het volgen van lessen mogelijk. Dit kan in overleg op de eigen locatie of bij mij thuis. Andere mogelijkheid is het volgen van een lesweek, dit kan met eigen paard of met paarden van Nelly. Hierin ga je in een week ervaringen opdoen in het werken aan de hand en het rijden met paarden op verschillend niveau. Je werkt enkele uren per dag met verschillende paarden, vanaf de eerste kennismaking met dit werk tot en met ervaren paarden.

Iets anders?

Zit u (tijdelijk) krap bij kas? Dit mag het welzijn van het paard niet beïnvloeden, neem gerust contact op zodat we kunnen zoeken naar een passende oplossing voor uw probleem.

Andere mogelijkheden zijn er natuurlijk ook.

Hierover kunt u een mailtje sturen of gewoon bellen met 06 16544307.